Home » dieta » Rozsądne jedzenie pomaga spalać kalorie

Korzystne zdrowe
odchudzanie

Trzeba
jeść, aby zrzucać
nadwyżkowe kilogramy. Jednak chudnąć
{trzeba|należy| efektywnie. Białko przyspiesza
przemianę materii aż o 25 procent. Białko należy włączać do śniadania, obiadu i wieczornego posiłku.
Źródłami białka są kurze jaja, mięso, produkty z mleka.
Najkorzystniej dawać
wspólnie białka zwierzęce oraz roślinne.
Konieczne są też tłuszcze. Nie przybiera się na wadze od tłuszczu, ale zawsze, gdy
pochłaniamy za dużo kalorii.
Tłuszcz należy konsumować w
limitowanych ilościach – oliwa z oliwek,
olej lniany, kukurydziany, sojowy, rzepakowy są konieczne w planie
żywienia. Tłuszcze dają aż 30 procent energii, a
zatem należy konsumować prawie 70 gramów
tłuszczu dziennie. Tłuszcze dają sytość oraz ograniczają glukozę we krwi. Kaszadaje
sytość, ale nie napędza kilogramów. Możnazjeść
6-7 łyżek kaszy codziennie i na pewno nie
przybędzie nam kilogramów. Dwie cząstki owoców przydadzą się w diecie, ale nie wolno jadać
winogron, bananów, śliwek – te owoce mają mnóstwto cukru. Można zjadać jabłka, truskawki,
pomarańcze, maliny, porzeczki, agrest. Owoce zjada się po
posiłku, na deser, wtedy
najlepiej się trawią i są bardzo korzystne dla samopoczucia. Po godzinie 18.00 nie należy zjadać owoców, bo nie uda się ich strawić przed snem. Około 40 gramów błonnika
każdego dnia powinna zjadać
każda kobieta, aby
skutecznie
strawić oraz poprawić własny metabolizm.
Zdrowe jadło
i sytość umożliwiają zrzucanie kilogramów
w sposób celowy i szybki. Dlatego warto
zaplanować racjonalne gubienie
kilogramów.

 tabletki na odchudzanie które pęcznieją w żołądku

tabletki na odchudzanie dla 14 latki

Comments are closed.